e-Gulden verkrijgen

De e-Gulden vertegenwoordigt waarde op de vrije markt en kan dus in euro's worden uitgedrukt en gekocht. De stichting "Elektronische Gulden Foundation" biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om e-Gulden op de vrije markt te kopen door middel van Ideal in zes eenvoudige stappen:

  1. Om e-Gulden te kunnen kopen moet je eerst een plaats hebben om ze op te slaan. De meest eenvoudige methode is door met een webbrowser te gaan naar https://wallet.efl.nl. Op dat moment bent u in het bezit van een e-Gulden portemonnee.

  2. De portemonnee kan met het middelste tabblad (het tandwieltje) worden gepersonifieerd. Er is één detail dat u zelf moet bewaren en dat is de PUKcode. Zorg dat u deze niet kwijtraakt dan kunt u de portemonnee altijd terugvinden.

  3. Maak een e-Gulden rekeningnummer aan door een simpele klik op "Rekeningnummer"

  4. Maak een Bitcoin rekeningnummer aan door een simpele klik op "Bitcoinadres" (de laatste instelling).

  5. Het bitcoin rekeningnummer wordt in dik gedrukte blauwe letters weergegeven en begint met het cijfer 1. Kopieer dit adres door er op te dubbel-klikken en daarna CTRL-C te gebruiken.

  6. U ontvangt uw e-Guldens als u dit bitcoin-adres aanbiedt bij een van de bekende wisselkantoren voor elektronisch geld. Marktleider in Nederland is sinds lange tijd Bitonic. Een overzicht van nederlandse aanbieders is te vinden op bitcoinsvergelijken.nl


Behalve het kopen van e-Guldens is er natuurlijk nog veel meer te vertellen over de omgang ermee. Aarzel niet om eens te kijken naar de grote hoeveelheid leesmateriaal die wij hebben verzameld via Journaals en nieuwsbrieven. Onder het hoofdstuk DIALOOG hebben we het het een en ander bij elkaar gezet.